Základní škola Dědina, Žukovského 6/580, Praha 6, 161 00, 235355185, dundera@zsdedina.cz
     
 

Florencie 2015

V neděli 24. 5. 2015 vyrazilo sedm žáků třídy 9. D a jedna žačka z 8. D v doprovodu třídních učitelek na poznávací zájezd do Florencie.
Cestovali autobusem spolu s žáky deváté třídy jinonické waldorfké školy.
Po příjezdu se ubytovali v penzionu v centru města, odkud bylo možno po všech památkách chodit pěšky.
První den, byla nutná trocha improvizace, protože Italové světili svátek letnic a nebylo otevřeno tam, kam měly mířit kroky účastníků ponejprve. Žáci tedy vyrazili v doprovodu pedagogů navštívit dominanty města, a sice Dóm, zvonici a baptisterium. Odpoledne potom navštívili galerii Bargello, kde črtali a skicovali sochy bronzových Davidů či sošky zvířat.
Druhého dne zavítali do kláštera San Marco, kde se opět věnovali malování či kresbě a měli možnost zhlédnout práce Fra Angelica a dalších malířských mistrů. Odpoledne pak strávili určitý čas kreslením skic Leonardovy sochy Davida a podvečer strávili delší procházkou po Florencii.


Třetího dne navštívili Uffizi, kde byla možnost podívat se jen na určité obrazy, na nichž bylo možno dokumentovat vývoj malířského umění. Odpoledne se totiž už vyráželo do Vinci, v němž žáci měli možnost poznat rodný dům Leonarda a modely jeho vynálezů.
V podvečer vyrazili zase zpět a po nočním tranzitu dorazili ve čtvrtek 28. 5. 2015 kolem osmé hodiny ranní do Prahy.

 
Diskusní fórum
Ankety
   
© ZŠ Dědina