Základní škola Dědina, Žukovského 6/580, Praha 6, 161 00, 235355185, dundera@zsdedina.cz
     
 

Vánoční Paříž aneb „Z Prahy do Paříže a zpět“

Ve dnech 3. - 8.12 se uskutečnila první část výměnného jazykového pobytu do Paříže žáků 6. - 9. třídy. Po zkušenosti z let minulých jsme se opět rozhodli navštívit Paříž v čase vánočním. Paříž je město výjimečné krásy s neopakovatelnou atmosférou, a vidět ji ve vánočním „nádechu“ je snad ještě krásnější.

Nechali jsme na nás dýchnout kouzelnou vánoční atmosféru a nechali se pohltit vánočními trhy na Champs-Élysées a La Defense. Využili jsme tento vánoční čas k seznámení se zvyklostmi vánočních svátků ve Francii. Děti se každý den zúčastnily výuky v partnerské škole, často byly přímo zapojeny do výuky v různých předmětech a dozvěděly se, jak se Vánoce tráví v Paříži a ve francouzské škole.

V odpoledním programu jsme poznávali světoznámé památky této francouzské metropole. Tento rok jsme se zaměřili především na moderní francouzskou architekturu, kdy jsme navštívili nejvyšší budovu v Paříži – Montparnasse, galerii moderního umění Centre de Pompidou či moderní čtvrť plnou mrakodrapů La Defense.

Nechyběly samozřejmě Eiffelova věž, Notre Dame, Vítězný oblouk a Louvre. Po skončení odpoledního programu děti trávily se svými francouzskými kamarády volný čas a byly přímými účastníky jejich běžného života, musely se přizpůsobit mnohým zvyklostem. Srovnávaly způsob života francouzských dětí a jejich rodin se způsobem života vlastních rodin. V jarním termínu zavítají naši francouzští kamarádi k nám do Prahy a všichni se již těšíme.

 
Diskusní fórum
Ankety
   
© ZŠ Dědina